Sivut

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vuoden ensimmäinen


Tuntuu etten yhtää saisi tekstiä suollettua ulos mutta pakko se on yrittää :D Niin se uusi vuosi tulla tupsahti ja sen myötä myös lumet. Uuden vuoden vietin Järvenpäässä Vipsulla, jonne suuntasin 30. joulukuuta. En ottanut omaa hevosta mukaan eikä myöskään ratsastettu Vipsun hevosilla.

Uusi vuosi aloitettiin kuitenkin heti kepparimerkeissä kun 2. tammikuuta jätin Vipsun kotopuolen ja suuntasin Maikkenin tykö vierailemaan. Bussisepailun päätteeksi kahviteltiin hetki sisätiloissa josta siirryttiin varustamaan heppasia ratsastelua varten. Ei tehty mitään erikoista, pyörittiin kenttää ympäri, molemmilla vuorotellen kamera kädessä. Kaikista tämän postauksen kuvista kiitos myös Maikkenille !

Sain kätösiini myös tallin uuden asukkaan, tilausheppa Ultronin. Tämä 5 vuotias puolisokea selle francais ori on Maikkenin Altin kaksoisveli. Vaikka tilausheppa olikin jo aikoja sitten suunniteltu, niin en osannut päättää sokeuden taustoja, eli olisiko se synnynnäistä vai onnettomuudesta johtunutta. Maikken sitten heittikin että voisi olla synnynnäistä, jos Altti olisi vienyt enemmän tilaa siellä mamman masussa ja tästä johtuen Ultron oli sitten jäänyt hieman alikehittyneemmäksi. Pienempi koko, puolisokeus ja vaaleampi väritys johtuu nyt siis siitä että Altti oli ahne poika ja leveili. Ja jos kukaan miettii että mistä ihmeestä tuo lempinimi tulee niin kerrottakoon että suunnittelin tämän hepan löysästi Marvel-pahis Ultronin pohjalta (menkää ja googletelkaa jos kiinnostaa).


Tänään testiratsastin virallisesti tämän uuden ja nuoren tulokkaan, sillä Maikkenilla lähinnä köpöttelin sillä vain muutaman kuvan verran. Tuolla lumipyryssä sitten oikein reippaana ja lämpimästi pukeutuneena viipotettiin menemään. Ensivaikutelma orista on että ei ole ainakaan sukuhaaroista epäselvyyttä. Selvästi toimi hieman epävarmasti, ja yritti testailla että minkäslaista tekoa minä olen. Valitettavasti olen jo turtunut jukuripäihin joten pieni vastaan hankaaminen ei hetkauta :D Testailin vähän kaikenlaista ja tuntui kyllä tosi hyvältä kädelle, oikein mainio ponpon on hän. Erityisesti piaffe sujui suhteellisen hyvin. Saa nähdä tuleeko kisakäyttöön vai jääkö kotiratsuksi, kyllä sitä varmaan ainakin yhdet kisat tällä käväisen. Nyt en usko että enempää tekstiä tulee ulos, kellokin näyttää jo aivan liikaa joten eikun unten maita kohti, huomennahan se koulu jatkuu jälleen !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti